21 Şubat 2014 Cuma

Gezgin Kitap Kardeşliği ile Blog Turları #3:7.Gün 'Aleve Dokunmak'-ON8 Yayınları'nı Tanıyalım


Aleve Dokunmak kitabına düzenlediğimiz 3. blog turumuzun son gününde, yayınevimizi biraz olsun tanıyalım istedik. Bakalım ON8, kendini bize nasıl anlatmış :)

On sekiz ya da 18,
rüştümüzü ispatladığımız yaş ya hani;
ON8 ise biraz farklı…

O da rüştün ispatı belki ama yalnızca edebiyat  okuru olmakla ilgili bir şey ON8. Edebiyat okurunun rüştüne erdiği an, belki.

İlle de on sekiz yaşında olmak gerekmez burada. On beş olur, yirmi beş de… Olay şu ki, artık ne bir okul var tepemizde bizim için kitap seçen, ne de bir sistem “onu oku, bunu oku” diyen. Varsa bile hala, tek başına her şeyi belirlemeyen, belirleyemeyen.

Çünkü edebiyat okuruyuz artık, kendi kararını kendi veren.

Cepte biraz para ya da kütüphane kartı, gözlerimiz raflarda, kitaplıklarda, arkadaş odalarında, internette, kataloglarda….

Sadece bize bağlı neyi okuyup, neyi okuyamayacağımız.

Ve ON8 girer devreye; isteyene. ON8 demek, yeni seçenekler demek. Yeni okumalar, yeni konular, yeni anlatımlar demek. “Genç” deyip geçilenler, dertli görülüp uzak duranlar, hatta “zor” diye gidilemeyenler, korkulup da kenara atılanlar demek…

Farklı bir nefes demek…

ON8, nihayetinde edebiyat demek. Özellikle gençle buluşmayı seven bir edebiyat, belki… ON8, gençliği anlatan, edebiyatı seven herkes için edebiyat demek…

Sana, bana, bize, onlara…

Okurlara, yazarlara, hem genç olanlara, hem de “genç”e dair olanı unutmayanlara…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder