14 Mart 2014 Cuma

Gezgin Kitap Kardeşliği ile Blog Turları #5:1.Gün 'Aslında Kimse Sevmiyor Senin Kadar'-Kitap+Yazar Tanıtımı


Kitabın Adı : Aslında Kimse Sevmiyor Senin Kadar
Orijinal Adı: Outside The Lines
Yazarı: Amy Hatvany
Yayınevi: Neo Kitap
Sayfa Sayısı: 416
Goodreads | Kitap Sihirbazı

 "Babalar sevmeyi kızlarından öğrenir."
                                                              Canım kızım,
Beni görmek istemediğini biliyorum. Doğrusu, sana ve annene yaptıklarımdan sonra, ben bile görmek istemiyorum kendimi. Öyle bir noktaya geldiğim için kendimden ne kadar nefret ettiğimi, ne kadar pişman olduğumu anlatmaya sözcükler yetmez. Ama ne yaparsam yapayım, o gece gördüklerini geri alamam kızım. Buradaki doktorlara kalırsa, bir gün beni affetmenin bir yolunu bulabilirmişsin; ama önce benim kendimi affetmem gerekiyormuş. Sana, tutamadığım o kadar çok söz verdim ki, inan, bunları düşündükçe kendimden utanıyorum. Senden sadece, seni sevdiğimi ve yaptıklarımı telafi etmenin bir yolunu her zaman arayacağımı bilmeni istiyorum

Edenin küçük kalbi büyük sorularla dolu: Akıl hocası, neşe kaynağı ve en iyi arkadaşım dediği babası onları bırakıp nereye gitti? Gökyüzündeki onca yıldızı tek başına nasıl sayacak? Okulu kırıp bulutları kovalamaya kiminle gidecek? 
Kiminle keşfedecek hayatın lezzetlerini?

Çocukluğu bu sorulara cevap aramakla geçen Eden West, yıllar sonra önüne çıkan bir umut ışığıyla hayatta bir dönüm noktasına geldiğini anlar. Geçmişin karanlık gölgesinden kurtulmak ve bir gün doğru insanla karşılaştığında yanından geçip gitmemek için öncelikle içindeki boşluğun gerçek sahibini bulmak zorundadır.


 Sosyoloji bölümünden derece ile mezun olmuştur.
Daha sonra birkaç işte çalışmıştır ve bunlardan bir çoğunu, düğün pastası dekore etmek gibi, sevmiştir. Bir çoğunu ise, resepsiyonistlik gibi, sevmemiştir
                                                            1998’de sonunda arabasını satıp, işten ayrılmaya ve yazarlık kariyerine bir şans tanımaya karar vermiştir.
                                                          ‘Best Kept Secret’, ‘Outside The Lines’ (Aslında Kimse Sevmiyor Senin Kadar), ‘The Language of Sisters’ ve ‘Heart Like Mine’ kitaplarının yazarıdır. Son kitabı ‘Safe With Me’, Mart ayında, Washington Square Press tarafından yayınlanmıştır. 





14 yorum:

  1. "Her büyük sanatçıda biraz delilik olduğu söylenir. Katılır mısınız? Neden?"Katılıyorum ve hep öyle düşünmüşümdür.Çünkü bu kadar güzel şeyler nasıl cıkardı ki böyle hayal dünyaları böyle delilikleri olmasa degilmi ...

    YanıtlaSil
  2. merak ettiğim bir kitap en kısa zamanda okuyacağım

    YanıtlaSil
  3. Bence de sanatçıda biraz delilik var neden çünkü tüm insanlarda saklı kalmayan biraz delilik var :)

    YanıtlaSil
  4. Yazar "o gece gördüklerini geri alamam kızım." diye yazmış kapak arkasında. Bunun ne olduğunu merak ettim.

    YanıtlaSil
  5. Her büyük sanatçıda delilik vardır neden? çünkü "Sanatçı olmak metotlu delilik gerektirir''.. :)

    YanıtlaSil
  6. Çünkü sanatçı diğer insanlar gibi asla düşünmez onun ufku açıktır ileriyi gözlemleyebilir .Delice şeyleri tek bir kalemle 3 dk lık bir müzikle anlatabilir. :)

    YanıtlaSil
  7. Her büyük sanatçıda biraz delilik olduğuna katılanlardanım çünkü bulundukları konuma gelmeleri hep delilik ve çılgınlıkları ile olmuştur diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  8. kesinlikle katılıyorum..birazcık delilik bence deha işaretidir

    YanıtlaSil
  9. Elbette buna katılıyorum. Zira bunu özellikle ünlü ressamlarda ve şairlerde görmekteyiz. Kaldı ki normal düşünseler, normal davransalar ürettikleri eserler sıradan olur. Gelecek nesillere kalacak kalietede ve değerde olmaz.

    YanıtlaSil
  10. katılıyorum biraz da olsa delilik olmalı yaratıcılık için :D

    YanıtlaSil
  11. Bence herkesin içinde biraz delilik var. Lakin sanatçılar diğer herkes gibi bu delilikleri maskelemek yerine çekinmeden gözler önüne serebiliyor.

    YanıtlaSil
  12. Her büyük sanatçıda biraz delilik olduğu söylenir. Katılır mısınız? Neden?

    Katılıyorum çünkü hayata farklı bir gözle bakabilmek sanatçı ruha sahip olabilmek için az biraz deli olmak gerek sanırım..:)

    YanıtlaSil
  13. Her büyük sanatçıda biraz delilik olduğu söylenir. Katılır mısınız? Neden? katılıyorum güzellikler ve farklılıklar yaratmak için az uçuk düşünebilmek şart

    YanıtlaSil