30 Ocak 2014 Perşembe

Gezgin Kitap Kardeşliği ile Blog Turları #1-4.Gün: Vera'nın Rüya Kitaplığı'nın Kitap Yorumu


Evet turumuzun dördüncü gününde Vera'nın Rüya Kitaplığı yorumuyla bizimle ; 

Kitabımız Jess Jordan adlı bir kızın yaşadığı bir travma sonucu psikolojisinin bozulmasının ardından üniversiteye gitmek için hazır olduğunu ailesine kanıtlamaya çalışmasını konu alıyor.Çook karışık bir cümle kurduğumun farkındayım.O yüzden şimdi açıklamaya geçiyorum.Jessica Jordan lise birinci sınıfta neredeyse tecavüze uğruyormuş.Ve Jess'e o geceden sonra Travma Sonrası Stres Bozukluğu konulmuş.Jess ailesine üç sene sonra hala korktuğunu olmadığını değilde herhangi bir insan gibi 'normal' olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.Burada da Gray Porter işin içine giriyor.Bizim yakışıklı,yeşil gözlü biricik hero'muz.Jess Gray'le çakma sevgili anlaşması yapıyor.Peki bu anlaşma nelere yol açıcak ? Birbirlerine aşık olucaklar mı ? Gray Jess'i kurtabilecek mi ? Kitabın sonuna kadar bu sorularla boğuşuyorsunuz.

Okuryazar'ın biricik kitabımızın yazarı Anne Eliot'la yaptığı röportajı okuduysanız bu kitabın da birazcık da olsa gerçeklere dayandığını biliyorsunuzdur.Şahsen ben Anne Eliot'un anlattıklarını okuyunca tüylerim ürpermiş ve kitaba farklı bir gözle bakmaya başlamıştım.Jess'e hak vermek ve arkasında durmak istiyorsunuz kitap boyunca ya da ona yardım etmek.
Bir de Gray Porter var.Ah ah o yeşil gözler ! Okurken hayal etmeden duramıyorsunuz.

Jess'le arasında monolog ona aşık olması.Kitabı okurken heyecanlandığımı bir ara heyecan naraları attığımı saklamayacağım.

Kitabımız bir de kalın olunca bol bol aşk,soru işaretleri eşliğinde sayfaları durmaksızın çeviriyorsunuz.En azından okurken  biz öyleydik :)

Yarın yeni bir yorumla görüşmek üzere ! 
Turun devamı için yarın Kitap Kokusu'nu ziyaret etmeyi ve onun yorumunu okumayı unutmayın !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder